Kolesarsko pohodniški most čez Muro

Občina Apače - Črnci (Črnci 64, Apače)

Kolesarsko-pohodniški most čez reko Muro se nahaja v naselju Črnci v občini Apače. Do mostu po slovenski strani pripelje kolesarska pot, poimenovana Čemaževa kolesarska pot. Pot je dolga približno 23 km. Primerna je za družine in nedeljske kolesarje, saj poteka po ravninskem delu apaške doline.
Čemaževa pot nekajkrat seka glavno cesto, zato bodite pazljivi pri prečkanju. Ostala polovica poti se izogiba glavne ceste in teče po južni strani občine. Pot je pogosto makadamska, speljana med poljanami in travniki. V spomladanskem času boste na poti srečali tudi vonj čemaža, ki raste v gozdovih ob reki Muri.
Čemaževa pot: Zg. Konjišče - Žepovski travniki - Kolesarsko pohodniški most Črnci - Apače - Črnci - Mahovci - Žepovci - Žiberci - Drobtinci - Stogovci - Podgorje - Zg. Konjišče
Če prečkate most, pa so na avstrijski strani urejene gozdne poti, ki potem v naslednjih kilometrih vodijo po avstrijskem ravninskem podeželju.

Tik pred mostom je urejena kolesarska postojanka Becikl, kjer si lahko kolesarji in obiskovalci privoščijo oddih, osvežilno pijačo ali prigrizke. Odprta je od aprila do konca oktobra.