Mestno vandranje

Postavite se ob bok velikemu Karolu Grosmmannu in postanite filmski režiser!

Dogodivščina se prične v glavnem mestu Prlekije – Ljutomeru oziroma, kot ga imenujejo domačini – Lotmerku. In to prav v središču, na Glavnem trgu.
Tu najdete doprsni kip Karola Grossmanna, ki je bil pionir slovenskega filma.
Ko preberete njegovo zgodbo in v živo stojite pred njegovim kipom, vas tako prevzame, da se odločte tudi sami postati režiser in posneti film.
V svojem filmu želite predstaviti tri največje kraje Prlekije, to so Ljutomer, Radenci in Gornja Radgona. Ker pa je delo filmskega režiserja nepredvidljivo in naporno, tudi vam ne bo lahko!

Zanimive točke izbranih krajev vam bomo predstavili postopoma, drugo za drugo in vas tako popeljali skozi vse tri kraje.
Začetek je na Glavnem trgu v Ljutomeru, kjer se nahaja kip Karola Grossmanna. Dobro si ga oglejte, pravilno odgovorite na zastavljeno vprašanje na naši spletni strani in odkrili vam bomo naslednjo zanimivost v Ljutomeru, vredno ogleda. Tudi pri tej točki bo postavljeno vprašanje na naši spletni strani in pravilen odgovor bo prinesel razkritje naslednje zanimivosti. In tako postopoma naprej, spet do naslednje zanimivosti.
Pot vas bo iz Ljutomera peljala v Radence, kjer boste začeli pri Slatinskem vrelcu in na koncu še v Gornjo Radgono, kjer se najprej odpravite na Most prijateljstva.

Sprejmite izziv, se prelevite v filmskega režiserja in spoznajte tri največje kraje Prlekije!
Če bo snemanja preveč za en dan, lahko svoje mestno vandranje prekinete in nadaljujete kakšen drugi dan.

Za odkrivanje treh največjih krajev v Prlekiji se je potrebno najprej registrirati.
Registrirate se lahko ob kliku na ikonico zgoraj desno na ekranu ali TUKAJ - REGISTRACIJA - KLIK